Skip to Content

16 Best Horse Riddles

16 Best Horse Riddles

Are you a horse lover looking for a fun way to challenge yourself or a friend? Then browse our selection of the best horse riddles on the internet!

To solve these witty brain teasers, you need to be creative and think outside the box. Can you get them all right? Share your results in the comments below!

Here are the 20 best horse riddles!

1. Thirty white horses on a red hill. First, they champ, then they stamp, then they stand still.

Answer: Teeth

2. A horse is tied to a fifteen-foot rope and there is a bale of hay 25 feet away from him. The horse however is still able to eat from the hay. How is this possible?

Answer: The rope wasn’t tied to anything.

3. A cowboy rode into town on Friday, stayed three days, and rode out again on Friday. How did he do that?

Answer: His horse was called Friday.

4. An iron horse with a flaxen tail. The faster the horse runs, the shorter his tail becomes. What is it?

Answer: A needle and thread.

5. A man buys a horse for $60. He sells the horse for $70. He then buys the horse back for $80. And he sells the horse again for $90. In the end, how much money did the man make or lose? Or did he break even?

Answer: The man makes $10 with each sale, therefore he earns a total of $20.

6. What horse eats no oats and has wheels for legs?

Answer: A bicycle.

7. I am a type of animal
Some say that I have a long face
I’m very good at running fast
So people ride me in a race

Answer: A horse

8. Why did the farmer’s horse go over the mountain?

Answer: He couldn’t go under it.

9. What do you call a clean Appaloosa?

Answer: Spotless.

10. What do an egg and a horse have in common?

Answer: They must be broken before use.

11. What type of horse can jump higher than a house?

Answer: All of them. Houses can’t jump!

12. Why did the farmer ride his horse to town?

Answer: It was too heavy to carry.

13. How long should a racehorse’s legs be?

Answer: Long enough to reach the ground.

14. What has two arms, 2 wings, 2 tails, 3 heads, 3 bodies and 8 legs?

Answer: A man on a horse holding a chicken.

15. In the father’s will, he states that his sons must race their horses, and the son with the slowest horse will receive the father’s entire fortune. The two sons race, but never finish it, as they deliberately slow their horses. After visiting an oracle, the sons race the horses as fast as possible. What did the oracle tell them?

Answer: Swap horses.

16. What is as big as a horse but doesn’t weigh anything?

Answer: A horse’s shadow.

Also Read: 45 Horse Jokes and Puns